1 Leg het vlees met alle ingrediënten voor de bouillon en een theelepel zout in een grote pan en giet er 1,5 liter koud water op. Laat langzaam aan de kook komen en schep eventueel schuim weg. Leg het deksel op de pan, zet de warmtebron laag en laat de bouillon circa 2 uur trekken.
2 Verhit de olie in een grote pan en fruit hierin de ui circa 5 minuten op een lage stand. Snijd de bieten en wortel in kleine blokjes en fruit ze een paar minuten mee. Giet de hete bouillon door een zeef bij de groenten en laat de soep circa 20 minuten zachtjes koken. Schep het vlees uit de zeef en snijd het kleiner. Voeg het vlees toe aan de soep en breng verder op smaak met zout en versgemalen peper. Serveer de soep met een dot zure room en bestrooi met de gehakte dille.Totale bereidingstijd ca. 25 minuten + 2 uur trekken.
Borsjt met zure room en dille is een recept van PLUS