1 Verhit 2 eetlepels van de olie. Bestrooi het vlees met zout, versgemalen peper en paprikapoeder en bak dit in porties om en om bruin. Schep uit de pan en roer de aanbaksels los. Fruit de uien circa 5 minuten op een lage stand. Voeg de tomatenpuree en bloem toe en roerbak een paar minuten. Giet de bouillon en wodka erbij en laat op een hoge stand even koken. Zet de warmtebron lager en voeg het vlees weer toe. Laat het vlees met het deksel op de pan circa 1,5 uur stoven. Kook intussen de aardappels in de schil in circa 20 minuten gaar. Giet ze af en laat afkoelen. Pel de aardappels en rasp ze grof. Breng op smaak met zout en versgemalen peper en schep de bieslook erdoor. Kneed met vochtige handen koekjes van het aardappelmengsel en leg ze afgedekt in de koelkast om op te stijven. Verhit 1 eetlepel olie en bak hierin de champignons op een hoge stand bruin. Voeg ze toe aan het vlees en roer de zure room en mosterd erdoor. Stoof nog circa 30 minuten op een lage stand zonder deksel op de pan. Bak intussen de aardappelkoekjes in de rest van de olie om en om goudbruin en houd ze warm in de oven. Serveer ze bij het vlees.
Boeuf Stroganoff met aardappelkoekjes is een recept van PLUS