Gevulde sinaasappel met mascarpone en crumble

4
50 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Rasp de schil van 1 sinaasappel af. Snijd van 4 sinaasappels de bovenste kapjes circa 2 centimeter af. Snijd met een klein mesje langs de rand van het vruchtvlees tot aan het wit en schep of snijd het vruchtvlees er voorzichtig uit. Vang het sap op dat vrijkomt en houd de helft van het vruchtvlees apart voor later gebruik. Snijd een dun kapje van de onderkant af zodat de sinaasappels goed rechtop blijven staan.
  • 2 Verwarm de oven voor op 180°C. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan in een paar minuten lichtbruin. Meng de bloem, hazelnoten en suiker en wrijf de boter met koele vingers erdoorheen tot grove kruimels. Snijd het vruchtvlees van 2 sinaasappels fijn en meng het met de mascarpone, sinaasappelrasp, honing en het ei. Vul hiermee de sinaasappels en zet ze in een ovenschaal. Verdeel de kruimels over de sinaasappels. Giet het eventuele overgebleven sap en vruchtvlees in de schaal en bak de sinaasappels in de oven in circa 20 minuten gaar. Laat afkoelen tot lauwwarm en bestuif de sinaasappels eventueel met poedersuiker.

Gevulde sinaasappel met mascarpone en crumble is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Appelcrumble
20 min Gebak
Bekijk recept
Crumble van ganzenlever met appels en peperkoek
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Cranberry crumble
Bekijk recept
Appel-custard crumble met kiprollade en pestoveldertjes
70 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept