1 Rasp 1 eetlepel schil van de sinaasappel en snijd vervolgens de schillen rondom al het fruit af. Snijd het fruit in plakjes. Verwarm de suiker met de boter en de sinaasappelrasp tot de suiker smelt en lichtbruin kleurt. TIP: Je kunt voor de karamel ook eerst de suiker met wat water verhitten en lichtbruin laten karamelliseren. Roer er dan pas de boter door tot een karamelsaus ontstaat en voeg op het laatst de sinaasappelrasp toe. Roer niet in de karamel, maar schud lichtjes met de pan om alle suiker te laten smelten. Giet de karamel in de taartvorm en laat afkoelen. Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel de plakjes fruit over de karamel. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een grote lap die ruim over de vorm valt. Leg het deeg op het fruit en duw de randen tussen de vorm en het fruit. Bestrijk het deeg met het ei en bak de taart in de oven in circa 20 minuten goudbruin. Laat afkoelen en keer de taart om met behulp van een plat bord.BIJGEWERKT EN VERBETERD RECEPT!
Tarte tatin van citrusfruit is een recept van PLUS