Nasi goreng

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de rijst met zout. Roer de trassi los met 1 eetlepel water en meng er de kurkuma, gember, uien, knoflook en sambal door. Schep de vleesblokjes erdoor en laat de marinade circa 5 minuten intrekken. Verhit 5 eetlepels van de olie in een wok en roerbak hierin het vlees in circa 15 minuten gaar. Schep de gare rijst erdoor en bak deze met de helft van de bosui even mee. Bak intussen de eieren in de rest van de olie en laat de dooiers heel. Breng de nasi goreng op smaak met de ketjap. Bestrooi de nasi met de rest van de bosui en de pinda's. Serveer met de gebakken eieren en atjar tjampoer.

Nasi goreng is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Nasi Goreng met hamreepjes
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidige nasi goreng
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nasi XL
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nasi goreng van quinoa
20 min-
Bekijk recept

Nasi met garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nasi Goreng met hamreepjes
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wokstamppot met spitskool, ananas en seroendeng
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nasi met gember
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept