1 Verwarm de oven voor op 200°C. Bestuif de muffinvormpjes met wat bloem. Bekleed de vormpjes met het bladerdeeg en snijd de randen netjes bij. Leg er een stukje bakpapier met wat blindbakvulling in en bestrijk de randjes met ei. Bak het bladerdeeg in de oven in circa 20 minuten goudbruin. Verwijder de blindbakvulling en laat de bakjes afkoelen. Neem ze uit de vormpjes. Verwarm de boter op een lage stand met de suiker, sap en rasp van de mandarijnen en het citroensap tot de suiker is opgelost. Giet een gedeelte hiervan bij de eieren en klop goed door. Giet dit weer terug in de pan en blijf roeren tot de custard gaat binden (als je op de spatel een streep kunt trekken die niet doorloopt, is de custard dik genoeg). Roer de gelatine er goed doorheen en laat de custard al roerend een beetje afkoelen. Verdeel over de bladerdeegbakjes. Snijd de schil van de grapefruit en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Doe hetzelfde met de mandarijnen. Verdeel de partjes fruit over de custard.
Bladerdeegschelpjes met citrusvulling is een recept van PLUS