Tomatencremesoep met ballen

4
30 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Meng het broodkruim, zout en versgemalen peper door het gehakt, vorm er kleine balletjes van en houd ze apart. Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de tomaten, ui, wortel, enkele takjes peterselie en foelie circa 5 minuten. Voeg de bouillon en 1 theelepel zout toe en kook zachtjes circa 10 minuten. Pureer de soep of wrijf deze door een zeef en schenk in een kom of kan. Smelt de boter in de soeppan. Voeg de bloem toe, roer en bak zachtjes circa 2 minuten. Giet de soep er al roerend, in gedeelten bij tot het geheel gaat binden (zie ook Over Koken, pagina 25). Voeg de gehaktballetjes toe en kook zachtjes circa 10 minuten mee. Hak de rest van de peterselie fijn. Schenk de kookroom bij de soep en bestrooi met de gehakte peterselie.
  • 2 • Oosters: vervang de peterselie door ringetjes bosui. Laat de foelie weg en roer 1 theelepel gemberpoeder (djahé), 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal badjak en 2 eetlepels sojasaus door de soep. Vervang de gehaktballetjes door 100 gram gerookte kipreepjes of oesterzwammen. • Italiaans: laat de foelie en gehaktballetjes weg en voeg 1 eetlepel pesto, 100 gram rauwe ham, in reepjes, 1 theelepel gehakte rozemarijn en een scheutje balsamicoazijn toe.

Tomatencremesoep met ballen is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Gestoofde bospeen met platte gehaktballen
30 min-
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijst met ballen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bosuikoekjes met dipsaus
50 min Bijgerecht
Bekijk recept

Luxe Tomatencremesoep.
30-60 min -
Bekijk recept
Tomatencremesoep & Knoflookcroutons
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Tomatencremesoep
Bekijk recept
Tomatencremesoep
Bekijk recept