1 Bak het spek in een droge koekenpan op een lage stand knapperig en voeg de knoflook toe. Bak een paar minuten zachtjes mee. Neem de knoflook uit de pan (deze wordt niet meer gebruikt). Klop de eieren en eidooiers met wat zout en versgemalen peper in een grote kom goed los. Kook de spaghetti beetgaar. Klop de helft van de kaas en een paar eetlepels van het kookvocht van de pasta door het eiermengsel. Giet de spaghetti af en schep onmiddellijk samen met het spek en de boter door het eiermengsel. Schep en roer de spaghetti een paar minuten goed door tot de eieren romig en gaar zijn. Schep de rest van de kaas erdoor en breng goed op smaak met versgemalen peper.
2 • Voeg een snufje (versgeraspte) nootmuskaat toe aan de eieren. • Gebruik parmaham in plaats van spek. • Klop 100 ml room door 4 eidooiers voor een romige saus. • Bak een paar eetlepels versgehakte Italiaanse kruiden mee met het spek.