Spaghetti carbonara

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bak het spek in een droge koekenpan op een lage stand knapperig en voeg de knoflook toe. Bak een paar minuten zachtjes mee. Neem de knoflook uit de pan (deze wordt niet meer gebruikt). Klop de eieren en eidooiers met wat zout en versgemalen peper in een grote kom goed los. Kook de spaghetti beetgaar. Klop de helft van de kaas en een paar eetlepels van het kookvocht van de pasta door het eiermengsel. Giet de spaghetti af en schep onmiddellijk samen met het spek en de boter door het eiermengsel. Schep en roer de spaghetti een paar minuten goed door tot de eieren romig en gaar zijn. Schep de rest van de kaas erdoor en breng goed op smaak met versgemalen peper.
  • 2 • Voeg een snufje (versgeraspte) nootmuskaat toe aan de eieren. • Gebruik parmaham in plaats van spek. • Klop 100 ml room door 4 eidooiers voor een romige saus. • Bak een paar eetlepels versgehakte Italiaanse kruiden mee met het spek.

Spaghetti carbonara is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Linguine alla carbonara met pancetta en knoflook
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Millefeuille van rode bietjes en mozzarella, vinaigrette met pancetta
Voorgerecht
Bekijk recept
Wortelpasta carbonara met tuinerwten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta carbonara met tuinbonen en ham
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Spaghetti met tomaatjes en zoete knoflook
30 min-
Bekijk recept
Spaghetti met walnotenpesto
30 min-
Bekijk recept
Spaghetti met geroosterde tomaten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige tomaat-basilicumpasta
Hoofdgerecht
Bekijk recept