1 Bak het ontbijtspek knapperig in een droge koekenpan en laat uitlekken op een stukje keukenpapier. Leg 4 boterhammen naast elkaar. Roer de mayonaise los met de kerrie en besmeer de 4 boterhammen met een deel hiervan. Scheur de sla wat kleiner en leg op elke boterham een stukje sla en 2 plakken tomaat. Bestrooi met versgemalen peper en wat snippers bieslook. Verdeel hier het spek over. Besmeer 4 andere boterhammen met een deel van de kerriemayonaise en leg ze met de besmeerde kant naar boven op het spek. Verdeel hier de overige sla en de plakjes kipfilet over en bestrooi met wat versgemalen peper. Besmeer de laatste 4 boterhammen met de overige mayonaise en leg ze met de besmeerde kant op de kip. Druk de stapeltjes een beetje aan en steek er vier grote prikkers door. Snijd de sandwiches twee maal schuin door en serveer direct.
2 • Vervang de kerrie door (hot) ketchup en de gerookte kip door gebraden kipfilet. • Neem in plaats van vlees gerookte zalm en vervang de plakken tomaat door avocado. • Kies in plaats van ijsbergsla voor rucola, neem in plaats van vlees zachte geitenkaas en vervang de tomaat door walnoten en honing.