Caesarsalade

4
25 min
Tussengerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de knoflook met 3 eetlepels van de olie. Bestrijk hiermee de sneetjes brood en rooster ze op een bakplaat in de oven in circa 10 minuten goudbruin. Keer halverwege om. Scheur de sla in grove stukken en leg op borden of in een kom. Breek het brood in kleine stukjes en verdeel met de kaas en ansjovis over de sla. Klop de ingrediënten voor de dressing, voeg zout en versgemalen peper toe en giet er al kloppend de rest van de olijfolie in een straaltje bij. Schenk de dressing over de salade.
  • 2 • Breid de salade uit met gebakken gerookte spekblokjes en maak een dressing van het spekvet gecombineerd met olijfolie, enkele druppels worcestershiresaus, gehakt gekookt ei en 2 eetlepels citroensap. • Voeg zachte geitenkaas, walnoten en honing toe. • Ook lekker met reepjes geroosterde rauwe ham en een dressing van mayonaise, mosterd, gehakt gekookt ei en kappertjes. • Vervang ansjovis door repen geroosterde kipfilet en pancetta. • Voeg 1 blikje tonijn op olie en zwarte olijven toe.

Caesarsalade is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Frisse caesarsalade op toast
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Supersnelle caesarsalade
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Caesarsalade met scampi’s
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegrilde caesarsalade met tomaat
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Frisse caesarsalade op toast
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Supersnelle caesarsalade
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Caesarsalade met scampi’s
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegrilde caesarsalade met tomaat
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept