Eggnog

4
20 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de melk met de helft van de slagroom en alle basterdsuiker tegen de kook aan en roer tot de suiker is opgelost. Klop de suikerroom langzaam door het ei tot alles goed is vermengd en giet terug in de pan. Roer op de laagste stand een paar minuten door tot de room licht gebonden is. De room is dik genoeg als je een streep die niet meer dichtloopt kunt trekken over de lepel. Giet een beetje rum of whisky in hoge glazen en schenk de warme room erop. Klop de rest van de slagroom stijf met de vanillesuiker en verdeel over de eierpunch. Bestrooi naar smaak met wat nootmuskaat en chocolade.

Eggnog is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Eggnog van chocolade met muskaatnootroomijs
0 min Nagerecht
Bekijk recept
Eggnog
10-20 min -
Bekijk recept
Ouderwetse Eggnog
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Whisky Eggnog
Bekijk recept

Eggnog van chocolade met muskaatnootroomijs
0 min Nagerecht
Bekijk recept
Eggnog
10-20 min -
Bekijk recept
Ouderwetse Eggnog
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Whisky Eggnog
Bekijk recept