1 Wrijf de biefstuk rondom in met de geperste knoflook. Strooi er peper over. Maak de peultjes en haricots verts schoon. Snijd de lichte bladeren van de sla in reepjes. Boen de citroenschoon. Snijd de helft ervan in partjes en schil van de andere helft smalle reepjes van de schil.
2 Kook de peultjes, haricots verts en doperwten 3-4 minuten in water met zout. Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak hierin de hamreepjes licht krokant. Bak intussen de biefstuk in de rest van de olijfolie 2-3 minuten per kant. Schep de afgegoten groenten door de ham, verwarm even, meng de munt en de slareepjes erdoor en garneer eventueel met citroenreepjes en partjes citroen. Schep de biefstuk uit de pan. Voeg bouillon en balsamicoazijn bij het bakvet en laat dit iets inkoken. Serveer de biefstuk met de balsamicojus en de groenteschotel.
Biefstuk met balsamicojus en groene groenteschotel is een recept van PLUS