1 Kneed een deeg (zie stap 1 en 2 op pagina 41) van de bloem, zout, gist, 1 eetlepel olie en 250-300 ml water. Laat circa 10 minuten rusten. Bestrijk het werkblad met de rest van de olie en kneed het deeg circa 5 minuten door. Druk het deeg uit en bestrooi met het spek en de rozemarijn. Vouw het deeg in vieren en kneed even door. Vorm er 6 bolletjes van en laat deze afgedekt 1 uur rijzen of tot het volume is verdubbeld. Druk de bolletjes tot vierkantjes of rechthoeken uit op een bakplaat en laat afgedekt nog 15 minuten narijzen. Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd het brood een keer in de lengte en enkele keren diagonaal in tot een bladvorm. Duw de nerven iets open. Bestuif het deeg met bloem en bak de broodjes circa 20 minuten in het midden van de oven.
Franse platbroodjes met spek en rozemarijn is een recept van PLUS