Asperges met sinaasappel-bieslooksaus

1
0 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bereiding
1. Snijd een klein stukje van de onderkant van een bosje groene asperges (circa 400 gram). Kook het sap van 2 sinaasappels in tot 2/3 en laat afkoelen. Smelt 75 gram boter. Klop in een kom los met 1 eetlepel water of witte wijn. Klop bainmarie in gedeelten het sinaasappelsap door de dooier tot bindt. Neem de sauskom van de pan en voeg de boter in al kloppend toe. Breng op smaak met zout, cayennepeper 1 eetlepel gehakte bieslook. Kook intussen de asperges 3 minuten of stoom ze 4 minuten. Serveer met de saus.

Asperges met sinaasappel-bieslooksaus is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Broccolischnitzel met gele rijst
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tartaartjes met frisse bieslooksaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schnitzel met bieslooksaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saucijsjes met koolraap in paprikasaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Gegrilde asperges met pecorino
Bekijk recept
Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche met groene asperges
70 min Hoofdgerecht
Bekijk recept