1 Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de bollen knoflook horizontaal door. Zet ze op een bakblik en besprenkel de snijvlakken met olijfolie. Strooi er zout over en zet ze 25-30 minuten in het midden van de oven tot de bolletjes goudbruin en de teentjes zacht zijn. Haal het vlees een kwartier voor gebruik uit de koelkast en laat het afgedekt op temperatuur komen. Maal peper over het vlees.
2 Verhit de helft van de boter tot deze bruin is in een koekenpan. Fruit hierin de ui. Leg de biefstukken naast elkaar in de pan en bak ze, afhankelijk van de dikte, circa 2 minuten per kant. Neem het vlees uit de pan, bestrooi het met zout en laat het even rusten. Voeg de rest van de boter bij het bakvet, laat deze bruin worden, voeg al roerend een scheutje water toe en vorm een jus. Serveer de biefstuk op warme borden met per persoon een halve bol knoflook. Knijp de zachte knoflook boven het vlees uit.
Biefstuk met gepofte knoflook is een recept van PLUS