Rijstsalade met groene groenten en kalkoen

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breng 700 ml water aan de kook en los hierin het bouillonblokje op. Voeg de sperziebonen toe en kook deze 2 minuten. Voeg de sugarsnaps toe en kook nog 1 minuut. Voeg de doperwten toe en schep daarna direct alle groenten met een schuimspaan uit de pan in een bak met koud water. Laat even goed uitlekken en snijd dan de sperziebonen en sugarsnaps in kleine stukjes. Kook de rijst in de overgebleven bouillon en giet deze af. Laat de rijst uitstomen en uitgespreid op een schaal afkoelen. Verhit 2 eetlepels olie en bak hierin de kalkoenblokjes in circa 5 minuten bruin en gaar. Breng op smaak met zout en peper. Meng de groenten met de bosui, rijst en kalkoen. Klop het citroensap los met de mosterd en de rest van de olie en schep de dressing door de salade. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Rijstsalade met groene groenten en kalkoen is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept
Kalkoensalade LA-Style
Bekijk recept
Mosterdkalkoen met gestoofde komkommer
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Rozerode rijstsalade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijstsalade met geroosterde groenten
30 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Lauwwarme saffraanrijstsalade met rivierkreeftjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijstsalade met basilicumdressing
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept