Basisrecept voor brigadeiros (zachte chocoladetruffels)

4
130 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Smelt de boter in een pan met dikke bodem. Roer de gecondenseerde melk erdoor en breng aan de kook. Roer de cacaopoeder met een paar eetlepels water tot een dik papje en voeg dit toe aan de melk. Blijf roeren met een houten lepel, terwijl het mengsel op een lage stand zachtjes inkookt, tot het zo dik is dat je er een streep door kunt trekken die niet meer doorloopt. Giet over in een platte schaal en laat afkoelen. Laat minimaal 1 uur opstijven in de koelkast. Snijd het mengsel in gelijke vierkantjes en rol deze met een koele hand tot mooie, ronde balletjes. Rol direct door de topping. Leg de brigadeiros op een schaal en laat ze verder opstijven in de koelkast.
  • 2 • Laat de cacaopoeder gedeeltelijk weg en vervang door een paar theelepels koffiepoeder. • Doe een kleine aardbei / framboos / stukje abrikoos / hazelnoot / amandel / pecannoot in de balletjes voordat je ze door de topping rolt.

Basisrecept voor brigadeiros (zachte chocoladetruffels) is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Chocoladetruffels
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Zoete chocoladetruffels Zoete chocoladetruffels
20 min -
Bekijk recept
Witte chocoladetruffels
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladetruffels
60 min-
Bekijk recept

Basisrecept biefstuk bakken
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Basisrecept kippenbouillon
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Basisrecept aardappelpuree
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Basisrecept rijstepap
25 min Nagerecht
Bekijk recept