1 Smelt de boter in een pan met dikke bodem. Roer de gecondenseerde melk erdoor en breng aan de kook. Roer de cacaopoeder met een paar eetlepels water tot een dik papje en voeg dit toe aan de melk. Blijf roeren met een houten lepel, terwijl het mengsel op een lage stand zachtjes inkookt, tot het zo dik is dat je er een streep door kunt trekken die niet meer doorloopt. Giet over in een platte schaal en laat afkoelen. Laat minimaal 1 uur opstijven in de koelkast. Snijd het mengsel in gelijke vierkantjes en rol deze met een koele hand tot mooie, ronde balletjes. Rol direct door de topping. Leg de brigadeiros op een schaal en laat ze verder opstijven in de koelkast.
2 • Laat de cacaopoeder gedeeltelijk weg en vervang door een paar theelepels koffiepoeder. • Doe een kleine aardbei / framboos / stukje abrikoos / hazelnoot / amandel / pecannoot in de balletjes voordat je ze door de topping rolt.
Basisrecept voor brigadeiros (zachte chocoladetruffels) is een recept van PLUS