Bonenburger

1
0 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bereiding
1. • Koekenpan: gebruik boter, olie of een combinatie daarvan. Bak het vlees aan beide kanten aan en zet daarna de warmtebron lager om de burgers rustig te laten garen. • Grillpan of barbecue: bestrijk de hamburgers licht met olie en gril ze aan beide kanten tot ze gaar zijn. Draai tussendoor eventueel een kwartslag voor een mooi ruitjeseffect. • Oven: verwarm de oven voor op 180ºC en bak de hamburgers 15-30 minuten (afhankelijk van de grootte en dikte). Keer ze halverwege om. De burger: maak 4 vegetarische burgers van 1 blikje uitgelekte kidneybonen, fijngemalen met 2 maisboterhammen (zonder korst), 2 lente-/ bosuitjes, 1 eidooier, 1 eetlepel tacosaus, 1 theelepel komijnpoeder (zie ook pag. 121), ½ bosje koriander, zout en peper. Laat 1 uur rusten in de koelkast. Brood & beleg: zadenbroodje, belegd met ijsbergsla, tacosaus en tortillachips. Serveer met: geraspte kaas en wat blaadjes koriander.

Bonenburger is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Bonenburger met chilimayo
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Bonenburger met chilimayo
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept