Bereiding 1. • Koekenpan: gebruik boter, olie of een combinatie daarvan. Bak het vlees aan beide kanten aan en zet daarna de warmtebron lager om de burgers rustig te laten garen. • Grillpan of barbecue: bestrijk de hamburgers licht met olie en gril ze aan beide kanten tot ze gaar zijn. Draai tussendoor eventueel een kwartslag voor een mooi ruitjeseffect. • Oven: verwarm de oven voor op 180ºC en bak de hamburgers 15-30 minuten (afhankelijk van de grootte en dikte). Keer ze halverwege om. De burger: maak 4 vegetarische burgers van 1 blikje uitgelekte kidneybonen, fijngemalen met 2 maisboterhammen (zonder korst), 2 lente-/ bosuitjes, 1 eidooier, 1 eetlepel tacosaus, 1 theelepel komijnpoeder (zie ook pag. 121), ½ bosje koriander, zout en peper. Laat 1 uur rusten in de koelkast. Brood & beleg: zadenbroodje, belegd met ijsbergsla, tacosaus en tortillachips. Serveer met: geraspte kaas en wat blaadjes koriander.