Spaghetti met walnoten, tomaat en olijven

4
15 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bereiding
1. Kook 400 gram spaghetti met zout beetgaar. Verhit 3 eetlepels olijfolie en bak hierin 25 gram walnoten, gehakt, en 2 eetlepels pijnboompitten 2-3 minuten. Voeg 200 gram cherry-/kerstomaatjes, gehalveerd, en 1 theelepel gedroogde oregano toe en stoof tot de tomaatjes zacht zijn. Voeg 2 eetlepels gehakte (platte) peterselie en 12 pitloze zwarte olijven (zie ook pag. 121), in plakjes, toe en breng op smaak met zout. Schep de uitgelekte pasta, met eventueel enkele eetlepels kookvocht, door de saus en warm even mee.

Spaghetti met walnoten, tomaat en olijven is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Hummus garni
5 min Snack
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Pasta met mediterrane tonijnsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pikante groene olijven
5 min Snack
Bekijk recept

Spaghetti met tomaatjes en zoete knoflook
30 min-
Bekijk recept
Spaghetti met walnotenpesto
30 min-
Bekijk recept
Spaghetti met geroosterde tomaten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige tomaat-basilicumpasta
Hoofdgerecht
Bekijk recept