Macaroni met sardientjes, tomaat en aubergine

4
15 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bereiding
1. Kook 350 gram grote macaroni met zout beetgaar. Bestrooi 1 aubergine, in kleine blokjes, met zout. Verhit 100 ml olijf- of zonnebloemolie en bak hierin de aubergine goudbruin. Schep de aubergine op keukenpapier en laat uitlekken. Fruit in het bakvet 1 ui, gesnipperd, en 2 teentjes knoflook, gesnipperd, en schep 4 tomaten, in stukjes, erdoor. Bak 3 minuten. Voeg eventueel een scheutje witte wijn (of een beetje kookvocht), 2 blikjes sardientjes of tonijn op olie, uitgelekt, de aubergine, 1/2 eetlepel verse tijmblaadjes en 1 eetlepel gehakte (platte) peterselie toe. Laat de saus iets indikken. Breng op smaak met zout en peper. Schep de uitgelekte pasta erdoor en bestrooi met nog 2 eetlepels gehakte (platte) peterselie.

Macaroni met sardientjes, tomaat en aubergine is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Griekse pastei
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Puntpaprika met aubergine
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aubergine met tomaten en mozzarella
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Mac 'n cheesemuffins met bloemkool & kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mac 'n cheese met broccoli
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Macaroni met bloemkool en kaas uit de oven
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kibbeling met romige worteltjesmacaroni
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept