Bereiding 1. Kook 350 gram grote macaroni met zout beetgaar. Bestrooi 1 aubergine, in kleine blokjes, met zout. Verhit 100 ml olijf- of zonnebloemolie en bak hierin de aubergine goudbruin. Schep de aubergine op keukenpapier en laat uitlekken. Fruit in het bakvet 1 ui, gesnipperd, en 2 teentjes knoflook, gesnipperd, en schep 4 tomaten, in stukjes, erdoor. Bak 3 minuten. Voeg eventueel een scheutje witte wijn (of een beetje kookvocht), 2 blikjes sardientjes of tonijn op olie, uitgelekt, de aubergine, 1/2 eetlepel verse tijmblaadjes en 1 eetlepel gehakte (platte) peterselie toe. Laat de saus iets indikken. Breng op smaak met zout en peper. Schep de uitgelekte pasta erdoor en bestrooi met nog 2 eetlepels gehakte (platte) peterselie.
Macaroni met sardientjes, tomaat en aubergine is een recept van PLUS