1 Kook de quinoa, giet af, spoel er koud water over en laat uitlekken. Kook intussen de tuinbonen in 3-4 minuten (diepvries) of 7-8 minuten (vers) gaar. Giet ze af, spoel er koud water over en druk tussen de vingers de buitenste schilletjes eraf (dubbel doppen). Gooi de schilletjes weg. Halveer de radijsjes en houd het loof apart. Rasp 1 theelepel van de citroenschil en pers de vrucht uit. Besprenkel de avocado met het citroensap. Meng de citroenrasp, gemberwortel, olijfolie, komijn, cayennepeper en knoflook door elkaar. Schep dit met de tuinbonen, avocado en radijs luchtig door de quinoa. Garneer met het loof van de radijs.
2 • De salade is ook geschikt als hoofdgerecht voor 2 personen. • Vervang de quinoa door cous- cous. • Neem diepvriesdoperwten in plaats van tuinbonen. • Garneer de salade eens met tuinkers.
Quinoasalade met avocado en tuinbonen is een recept van PLUS