1 Snijd het donkergroene deel van de preien af zodat er 2-3 cm groen overblijft. Snijd de preien in de lengte tot de helft in en was ze goed onder stromend water. Kook ze 4 minuten in water met zout en laat goed uitlekken. Dep de preien droog en bestrijk ze met olie. Verhit een grillpan en rooster de groente een paar minuten. Verwarm intussen de room tot aan de kook. Klop de boter erdoor. Roer van de warmtebron af de mosterd en dragon erdoor. Leg de preien naast elkaar in een warme schaal en giet de saus erover. Lekker bij kip of vis.
2 Maak eens een mosterdsaus in de magnetron: verwarm 50 gram gesmolten boter met 1 eetlepel mosterd en 1 eetlepel water, afgedekt 1 minuut op 800 Watt. Roer er 1 losgeklopte eidooier door en verwarm de saus 10 seconden op 600 Watt. Roer goed door en herhaal de laatste stap tot de saus lobbig is.
Geroosterde prei met mosterd-dragonsaus is een recept van PLUS