1 Bestrooi de kip met zout Bak de spekblokjes iets uit in braadpan en schep ze uit de 125 gram boter toe aan het en bak hierin de kip rondom Schep de kip uit de pan. Fruit sjalotjes 2-3 minuten in het bakvet ze uit de pan. Roerbak de wortel, knoflook zonder te kleuren en giet de wijn en bouillon erbij. Verwarm en voeg de kip, peterselie, tijm en laurier toe. Stoof circa 1 uur zachtjes met het deksel op de pan. Verhit 25 gram boter en bak de champignons hierin kort. Kneed intussen 50 gram boter met de bloem tot een balletje (beurre manié). Voeg de laatste 5 minuten van de stooftijd de spekjes, sjalotjes en champignons toe aan de kip. Bind het vocht met verkruimelde beurre manié en kook de saus 1 minuut door. Breng op smaak met zout en peper. Verwijder de takjes peterselie, tijm en laurierblaadjes. Serveer met rijst of stokbrood.