Filet mignon aux pommes

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Vouw de dunne uiteinden van de varkenshaas om en steek ze vast met prikkers zodat het vlees overal even dik is. Bestrooi met zout, peper en nootmuskaat. Verhit de helft van de boter en bak hierin het vlees in 12-15 minuten rondom goudbruin en gaar. Bak de appelpartjes in de rest van de boter in circa 5 minuten goudbruin en gaar. Schep het vlees uit de pan en houd het warm onder aluminiumfolie. Giet de calvados bij het bakvet en roer los. Voeg de cider en dragon toe en kook in 2-3 minuten iets in. Roer de crème fraîche erdoor. Leg de partjes appel op warme borden. Snijd het vlees in schuine plakken en giet er wat saus over. Lekker met aardappelpuree en Franse doperwten.cocktailprikkers aluminiumfolie

Filet mignon aux pommes is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappelwaaiers uit de oven
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde gamba's met aardappelchips
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappel-knolselderijgratin
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Stamppotje met gepofte knoflook en chorizo
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Groentenschotel met vis
Bekijk recept
Gegrilde vegetarische filet met wokgroenten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Indonesische filet met rijst en satésaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet met spinazie
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept