Rouille

4
15 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Week het broodkruim van 4 sneetjes brood in 125 ml hete bouillon. Knijp het brood iets uit en meng het met 1 gekookte aardappel, 1 envelopje saffraan of 1/2 theelepel saffraanpoeder, 3 teentjes fijngehakte knoflook, 1 fijngehakte rode peper (zonder zaadjes) en (zee)zout in een vijzel of kom. Wrijf alles tot een stevige crème. Roer er in een straaltje 3-4 eetlepels olijfolie door tot een dikke pasta. Lekker op stokbrood bij bouillabaisse.

Rouille is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Mediterrane vissoep
20 min-
Bekijk recept
Vissoep met rouille
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vissoep (soupe de poisson)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Maaltijdvissoep
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Mediterrane vissoep
20 min-
Bekijk recept
Vissoep met rouille
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vissoep (soupe de poisson)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Maaltijdvissoep
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept