Galette Bretonne au artichaut et saumon

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Klop het boekweitmeel en de bloem met een flinke snuf zout los en klop de melk erdoor tot een dik beslag. Klop het ei, 2 eetlepels olie en geleidelijk 100 ml water erdoor tot een vloeibaar beslag. Laat circa 30 minuten rusten. Klop het beslag nogmaals goed door. Verhit steeds een beetje olie in de pan en bak op middelhoge stand 8 kleine of 4 grote, dunne flensjes aan beide kanten krokant. Verwarm de oven voor op 180°C. Leg een plakje zalm in het midden van elk flensje. Verdeel de artisjok over de zalm en bestrooi met wat gruyère en peper. Vouw de zijkanten van de flensjes naar binnen tegen de vulling aan zodat er een vierkant ontstaat. Leg deze pakketjes op de bakplaat en bak ze in de oven in circa 5 minuten krokant. Leg de galettes op warme borden en serveer eventueel met wat plukjes waterkers of veldsla.grote koeken- of flensjespan met antiaanbaklaag bakplaat met bakpapier

Galette Bretonne au artichaut et saumon is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Saumon mi-cuit en salsa van biet
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Verrines d'avocats, wasabi
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Saumon ` L'Andalouse
20-30 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Salade Au Saumon Avec Beterave Rouge
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Wafels met strawberry cheesecake-ijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Appelgalette
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Galette met paddestoelen
95 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardbeienyoghurtijs
20 min Nagerecht
Bekijk recept