Bitterkoekjesmousse met pruimen

4
20 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Wel de pruimen in de licht verwarmde port en laat afkoelen. Week de gelatineblaadjes in koud water. Verwarm 100 ml melk met de bitterkoekjes en 1 eetlepel suiker 5 minuten tegen de kook aan. Voeg de rest van de melk toe en laat tot lauwwarm afkoelen. Klop de slagroom met de rest van de suiker stijf. Knijp de gelatine uit en los deze al roerend op in het melkmengsel. Spatel de slagroom er luchtig door. Verdeel de pruimen over 4 schaaltjes of glazen en schep de mousse erop. Laat dit minimaal 1,5 uur in de koelkast opstijven. Garneer met geschaafde chocolade of chocoladevlokken.Minimaal 1,5 uur koelen.

Bitterkoekjesmousse met pruimen is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Zoetkruidig varkensvlees
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hartige mini-oliebollen
115 min-
Bekijk recept
Romige vanillevla met pruimencompote
50 min Nagerecht
Bekijk recept
Toastjes met foie gras en pruimencoulis
Snack
Bekijk recept

Bitterkoekjes-trifle met abrikozencompote
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
bitterkoekjesmousse met warme kersensaus
0 min
Bekijk recept
bitterkoekjesmousse met warme kersensaus
0 min
Bekijk recept