Varkensfilet met peer en rozemarijn

5
50 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 170°C. Besprenkel de aardappelpartjes met de helft van de olijfolie en bestrooi met zout. Leg ze in een ovenschaal en zet in het midden van de oven. Bestrooi de varkensfilet met zout en peper. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de varkensfilet in 1-2 minuten per kant lichtbruin. Leg het vlees in een tweede ovenschaal. Fruit de uien en de knoflook in het bakvet. Voeg de spekreepjes toe en bak ze even mee. Schep de uien, spekjes en peren bij het vlees. Verdeel de honing erover en bestrooi met de rozemarijn. Voeg de wijn en de bouillon toe aan het bakvet en kook circa 2 minuten. Giet het vocht over het vlees in de ovenschaal en zet het vlees circa 20 minuten in de oven naast de aardappels. Serveer de varkensfilet met de geroosterde aardappels. Lekker met worteltjes, gestoofd met een beetje honing.
  • 2 Neem varkenshaas of ribkarbonade in plaats van varkensfilet.

Varkensfilet met peer en rozemarijn is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Ovenpasta met frisse ricotta
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenkrieltjes
2 min Bijgerecht
Bekijk recept
Tilapia in rozemarijnmarinade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Varkensfilet met tijm-honingmarinade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gekaramelliseerde champignons met gegrilde varkensfilets
30 min-
Bekijk recept
Varkensfilet met hele appeltjes en knoflook
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met bietjes en varkensfilet
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept