1 Gebruik je een hele gerookte makreel? Maak hem dan op de volgende manier schoon. Leg de makreel op een snijplank. Snijd het vel dwars in met een mesje bij de staart en trek het vel los. Leg de makreel met de bovenkant naar je toe. Houd de vis vast en snijd de vis horizontaal vanaf de kop door. Verwijder de hoofdgraat en controleer goed of er nog graatjes zijn achtergebleven.
2 Snijd de radijsjes in plakjes en houd het loof apart. Rasp de schil van 1 sinaasappel en pers de vrucht uit. Meng in een grote kom sinaasappelrasp en -sap met de bosui, cayennepeper, yoghurt en honing. Schil de overige sinaasappels dik en snijd de partjes uit de vliesjes. Schep ze met de radijs, appel en bleekselderij door de dressing. Verdeel de sla gemengd met radijsblad over de borden of op een schaal en leg de salade en makreelfilets erop.
3 Vervang de makreelfilets door een hele makreel. Verwijder hiervan vel en graten en verdeel het visvlees in stukjes. In plaats van bleekselderij is fijngesnipperde venkel ook lekker.
Makreelsalade met appel en radijs is een recept van PLUS