1 Meng de bloem met suiker en zout. Los de gist op in de melk. Voeg de boter bij de melk. Giet het melkmengsel en het ei bij de bloem en mix of kneed er een deeg van. Laat dit afgedekt 45 minuten rijzen. Halveer intussen de pruimen en verwijder de pitten. Kneed het deeg na het rijzen nog een keer door en druk het uit op de bakplaat. Dek het deeg af en laat 15 minuten rusten. Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de pruimen met de snijkant naar boven dicht naast elkaar op het deeg. Wrijf of meng de boterstukjes met bloem, gemalen walnoten, kaneel en basterdsuiker tot grove kruimels. Verdeel deze over de pruimen en strooi daarover de grof gehakte walnoten. Bak de taart in het midden van de oven in circa 30 minuten goudbruin en gaar. Lekker met lobbig geklopte slagroom of crème fraîche, bestrooid met kaneel.(Voor 16 stukken) Benodigd: bakplaat, ingevet
2 In plaats van walnoten zijn blanke amandelen ook lekker.