1 Kook de aardappels met wat zout gaar. Verhit 4 eetlepels olijfolie en roerbak hierin de prei en knoflook 3-4 minuten. Besprenkel de schol met citroensap en bestrooi met zout en peper. Meng amandelen, broodkruim en kerriepoeder. Klop het eiwit los met 1 eetlepel water, zout en peper. Verhit de boter en de rest van de olijfolie. Haal de schol eerst door eiwit en daarna door het amandel-broodmengsel. Bak de schol in 2-3 minuten per kant goudbruin en gaar. Stamp intussen het preimengsel door de gare aardappels en breng op smaak met zout en peper. Serveer de schol op de preistamppot.
2 Voeg aan de preistamppot eens 100 gram groene olijven, in plakjes, of 8 zongedroogde tomaten op olie, in reepjes gesneden toe.
Gebakken schol met preistamppot is een recept van PLUS