Pruimencompote met slagroom

4
20 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Halveer de pruimen en verwijder de pitten. Snijd de helften in stukken en zet op met 50 gram suiker, vanillesuiker en het kaneelstokje. Breng aan de kook, roer goed door en laat op een lage stand circa 10 minuten stoven. Laat afkoelen, verwijder het kaneelstokje en schep de compote in 4 glazen. Laat in de koelkast helemaal koud worden. Klop voor het serveren de slagroom stijf met 2 eetlepels suiker en schep een royale toef room op de compote. Garneer eventueel met een muntblaadje.

Pruimencompote met slagroom is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Slagroomtaart
50 min Gebak
Bekijk recept
Meloenvla met gember
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladetruffeltaart
45 min
Bekijk recept
Cranachan - Slagroom met havervlokken en frambozen
Nagerecht
Bekijk recept

Romige vanillevla met pruimencompote
50 min Nagerecht
Bekijk recept
Appel-pruimencompote
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pruimencompote met gember
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Biogarde met pruimencompote
30 min Nagerecht
Bekijk recept