Aardbeien-bramenjam

8
30 min
Tussengerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd de aardbeien iets kleiner. Schep de aardbeien en bramen in een pan en voeg de balsamicoazijn, 50 ml water, tijm en geleisuiker toe. Breng op een lage stand aan de kook en druk de vruchten fijn. Laat al roerend op een iets hogere stand circa 4 minuten doorkoken. Schep het schuim eraf en laat de jam iets afkoelen. Schenk daarna in de potten.Voor ca. 4 potten.
  • 2 Gebruik deze jam in het recept Sinaasappelkoekjes. Vervang 250 gram van de aardbeien door frambozen.

Aardbeien-bramenjam is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Struisvogelbiefstuk met bramensaus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bramenbakewell
30 min Gebak
Bekijk recept
Vlaai met bramenjam
55 min
Bekijk recept
Gebakken reefilet met bramen-rozemarijnjus & aardperenpuree
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Aardbeiendrankje
5 min
Bekijk recept
Huisgemaakte citroensorbet met aardbeien
20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Luikse wafel met aardbeien en chocola
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Kir royal met aardbeien (alcoholvrij)
10 min Snack
Bekijk recept