1 Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit de olijfolie en fruit hierin de sjalotjes. Schep de champignons erdoor en bak ze 2-3 minuten op een hoge stand. Schep de helft van de mais erdoor en bak 1-2 minuten mee. Roer de crème fraîche, zout en peper erdoor. Verdeel dit mengsel over de tortilla’s. Snijd de kaas in plakjes of verkruimel deze en leg de helft ervan op de vulling. Vouw de zijkanten van de tortilla’s over de vulling. Vorm er pakketjes van en leg ze met de naad naar beneden op de bakplaat. Verdeel de rest van de kaas erover en zet de burrito’s circa 10 minuten in het midden van de oven tot de kaas gesmolten is. Meng de sla met de rest van de mais, de tomaatjes en de yoghurtdressing, gemengd met chilipoeder. Serveer de burrito’s met de salade.
2 Vervang de mais door doperwten of blokjes pompoen. Neem brie of kruidenroomkaas in plaats van blauwe kaas. Maak in plaats van pakketjes rolletjes en snijd deze schuin door.
Champignonburrito s met mais en blauwe kaas is een recept van PLUS