Linzenschotel met champignons en katenspek

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de linzen in circa 20 minuten gaar in de bouillon. Giet af en vang het vocht op. Verhit de olijfolie en smoor hierin de knoflook, rode ui en laurier 6-8 minuten. Voeg de paprikareepjes en champignons toe en bak ze 2-3 minuten mee. Rooster intussen het katenspek in 3-4 minuten krokant in een droge, hete koekenpan. Schep de gare linzen en eventueel een scheutje vleesbouillon door het champignonmengsel. Verdeel het spek en de feta over de schotel. Serveer met het brood en de olie om te dippen.

Linzenschotel met champignons en katenspek is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Rosbief met groenten uit de oven
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktspies met zelfgemaakte tzatziki
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktbrood stap-voor-stap
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Aardappelsoep met roggebrood
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Worst-linzenschotel
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige gnocchi-linzenschotel met worst
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Linzenschotel met Catalaanse braadworstjes
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Linzensalade met spekjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept