1 Splits de eieren. Klop het eiwit met een snufje zout stijf. Kluts de eidooiers en meng ze met het zelfrijzend bakmeel, de helft van de peterselie, zout en peper. Giet al roerend de karnemelk erbij en klop tot een glad beslag. Gebruik eventueel een staafmixer zodat het beslag echt glad wordt. Verhit de olie in een frituurpan of wok tot 180°C. Meng de ingrediënten voor de dressing. Rooster de walnoten in een droge, hete koekenpan en neem uit de pan. Spatel het eiwit luchtig door het beslag. Verdeel de sla met de dressing over de borden. Haal met een vork hele paddenstoelen door het beslag, laat uitlekken en bak ze in de hete olie in circa 3 minuten goudbruin en krokant. Leg ze even in het vergiet om uit te laten lekken. Verdeel de paddenstoelen met de noten over de sla en bestrooi met de overige peterselie.
2 • Neem rucola in plaats van eikenbladsla. • Vervang de helft van de olijfolie in de dressing door notenolie.
Paddenstoelenbeignets op eikenbladsla is een recept van PLUS