Tonijn met cannellinibonen en rucoladressing

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pureer de helft van de rucola met 3 eetlepels olijfolie tot een dressing en zet apart. Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan. Wrijf een schaal in met de knoflook. Snijd de rest van de rucola grof en leg deze in de schaal. Voeg de pijnboompitten, cannellinibonen, kerstomaten, de helft van de bosui, de tonijn en de rucoladressing toe en meng luchtig. Bestrooi met de rest van de bosui. Serveer met ciabatta en de rest van de olijfolie met zeezout.
  • 2 In plaats van cannellinibonen zijn witte bonen, sperziebonen, doperwten en mais ook lekker. Tonijn kan worden vervangen door gerookte makreel of forel. Voeg een 6 ansjovisfilets, in stukjes gesneden en 50 gram olijven extra toe.

Tonijn met cannellinibonen en rucoladressing is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Varkensreepjes In Tempura Met Rucoladressing
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Varkensreepjes in tempura met rucoladressing
0 min
Bekijk recept
Tomaten-courgettetaartje Met Rucoladressing
10-20 min -
Bekijk recept

Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscoussalade met tonijn
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappeltortilla tomaat en tonijn
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rucolasalade met tonijn, artisjok en mozzarella
15 min- Bijgerecht
Bekijk recept