1 Verkruimel de tortillachips in een keukenmachine of plet ze in een plastic zak met een fles of deegroller. Dep de vis droog en wrijf in met citroensap, zout en peper. Rasp de knolselderij en wortel grof. Meng de knolselderij, wortel en prei met de helft van de losgeklopte eieren, bloem, zout en peper. Wentel de vis eerst door de rest van het ei en daarna door de tortillachips. Verhit de olie in 2 koekenpannen. Schep in de ene pan rondjes van het röstibeslag en bak ze in 2-3 minuten per kant bruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Bak de kabeljauw in de andere pan op middelhoge stand 3-4 minuten per kant. Serveer de vis met de groenterösti. Garneer eventueel met een schijfje citroen en wat dille.
2 Vervang de kabeljauw door koolvis of tilapia. Maak de groenterösti iets pittiger en voeg 1 theelepel paprikapoeder of een mespuntje cayennepeper toe aan het beslag.