Kiprisotto met munt

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de kipfilet in de kippenbouillon in 5-7 minuten gaar. Zeef de bouillon boven een kom en bewaar de kip en bouillon apart van elkaar. Verhit de olie en fruit hierin de ui en knoflook circa 3 minuten. Schep de rijst erbij, roer goed en bak de rijst kort mee zonder te laten kleuren. Giet een scheut bouillon erbij en breng al roerend aan de kook. Giet de bouillon er beetje bij beetje bij zodra de rijst de bouillon heeft opgenomen. Verwarm intussen de doperwten en giet ze af. Voeg de erwten na circa 15 minuten, als de rijst alle bouillon heeft opgenomen, samen met de kip toe aan de rijst. Breng op smaak met zout en peper. Laat de risotto nog circa 5 minuten doorgaren zodat de rijstkorrels beetgaar zijn. Neem de risotto van de warmtebron en roer de boter, munt en kaas erdoor.
  • 2 Vervang de kip door varkensfilet. Neem in plaats van munt 1 eetlepel tijmblaadjes.

Kiprisotto met munt is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Velouté van doperwten met munt
20 min
Bekijk recept
Kipfilet & munt-citroenricotta
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romatomaten met munt
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Ovenchili
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Romige kiprisotto met worteltjes
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kiprisotto Uit De Oven
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kiprisotto
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip-Risotto Loempias
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept