Basisrecept appelmoes

4
40 min
Tussengerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bereiding
1. 1. Schil en snijd 6 goudrenetten in kwarten en verwijder de klokhuizen.

2. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Breng de appels met 150 ml water, 1 eetlepel suiker en een mespunt kaneel op middelhoge stand aan de kook en roer af en toe over de bodem van de pan.

3. Kook de appels met het deksel op de pan in circa 30 minuten helemaal zacht. Breng eventueel op smaak met extra suiker of een paar druppels citroensap.

2. Hierbij een aantal smaakvariaties/tips: - Kook de appelmoes iets korter voor een appelcompote met grove stukjes appel.
- Roer 100 gram zwarte bessen of frambozen erdoor.
- Kook in de laatste 10 minuten van de kooktijd 100 gram rozijnen of krenten mee.
- Kook 100 gram gedroogde abrikozen, in stukjes, mee.
- Voeg je wat citroensap toe aan de appelmoes, dan kleurt deze minder snel bruin.
- Schep 100 ml geklopte en gezoete slagroom door de koude appelmoes voor een appeldessert.
- Roer het sap van 1/2 limoen erdoor.
- Kook 1 opengesneden vanillestokje mee.
- Roer 1 theelepel sinaasappelrasp en het vruchtvlees van 1 sinaasappel, in stukjes, erdoor.
- Kook een stuk citroengras of verse gember mee.

Basisrecept appelmoes is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Appel-custard crumble met kiprollade en pestoveldertjes
70 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met tomaat-appelchutney
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperbruschetta met serranoham en mosterd-appelmoes
35 min
Bekijk recept
Appelmoes-koekcrumble
10 min Nagerecht
Bekijk recept

Basisrecept biefstuk bakken
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Basisrecept kippenbouillon
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Basisrecept aardappelpuree
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Basisrecept rijstepap
25 min Nagerecht
Bekijk recept