1 Schil de paprika en snijd in grove stukken. Verwijder de zaadjes. Verwarm 100 ml olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui en paprika circa 5 minuten op middelhoge stand. Voeg de knoflook toe en laat nog een paar minuten meebakken op lage stand. Voeg de aardappels en chilipeper toe en laat even kort meebakken. Giet genoeg water op de aardappels tot alles net bedekt is. Voeg zout toe en breng aan de kook. Laat op lage stand met het deksel op de pan gaarkoken. Dep de tonijn goed droog en snijd in grote stukken. Verwarm intussen de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de tonijn op hoge stand om en om aan, maar niet gaar. Neem uit de pan en schep door de aardappels. Laat nog een paar minuten meestoven. Prak een paar stukken aardappel fijn en roer dit door de saus, zodat deze wat dikker wordt. Breng eventueel op smaak met zout en bestrooi voor het serveren met gehakte peterselie.