1 Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de boter en olie in een grote braadpan en bak het vlees hierin rondom bruin. Neem uit de pan en fruit de uien minimaal 5 minuten op een lage stand in het bakvet. Voeg de kruidnagels en laurier toe en fruit nog enkele minuten. Leg het vlees terug in de pan en giet het bier er langzaam bij. Voeg de bouillontablet en een kopje water toe en breng op middelhoge stand aan de kook. Leg het deksel na een paar minuten op de pan en laat op een lage stand circa 3 uur stoven. Verwijder de kruidnagels en laurierblaadjes. Als het vlees gaar is kun je de saus eventueel nog wat binden met allesbinder, blokjes koude boter of een paar minuten zonder deksel laten inkoken. Serveer met aardappelpuree of rijst.
2 Heb je een ovenvaste braadpan? Dan kun je het vlees ook op 100°C laten stoven in de oven.
Hachee van runderlappen en donker bier is een recept van PLUS