Mediterrane gehaktschotel met ei en couscous

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kneed het gehakt met de ui, komijn, paprikapoeder, cayennepeper, zout en 1 eetlepel olijfolie. Vorm er met vochtige handen kleine balletjes van. Verhit de rest van de olie in een ruime hapjespan en bak hierin het gehakt in 7-8 minuten rondom goudbruin en bijna gaar. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breek de eieren tussen de gehaktballetjes in de pan zodat de dooiers heel blijven. Bak tot het eiwit gestold is en de dooiers nog zacht zijn. Bestrooi de gehaktschotel met de peterselie en serveer met de couscous.
  • 2 Garneer de couscous met stukjes rode paprika en ringetjes bosui. In plaats van couscous is rijst of quinoa ook lekker. Vervang de peterselie door koriander.

Mediterrane gehaktschotel met ei en couscous is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscoussalade met tonijn
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip in citroensaus met groene couscous
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidige bloemkoolcouscoussalade
10 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gnocchi met mediterrane paprikatomatenstoof
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mediterrane vissoep
20 min-
Bekijk recept
Pasta met mediterrane tonijnsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mediterrane pastaschotel met Chaumes
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept