Ossenstaartsoep met donker bier

4
140 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Leg de schenkels en poelet met de kruidnagels, laurier, tijm, foelie, peperkorrels, een schepje zout, de wortel en bleekselderij in een grote pan en giet er 1,5 liter koud water op. Breng op middelhoge stand aan de kook. Schep het schuim van de bouillon af en leg het deksel op de pan. Laat op een lage stand circa 2 uur trekken. Zeef de bouillon boven een andere pan en houd het vlees apart. Snijd het vlees fijn en haal zoveel mogelijk vlees van de schenkels. Verhit de olie in dezelfde pan en fruit hierin de tomatenpuree. Giet het bier er langzaam bij en breng aan de kook. Roer de bouillon erdoor en laat alles een paar minuten koken. Breng de bouillon eventueel op smaak met zout en peper en voeg de prei en het vlees toe. Laat nog circa 3 minuten zachtjes koken tot de prei beetgaar is en serveer. Lekker met stokbrood, gegratineerd met roquefort.
  • 2 Gebruik voor een snelle versie van deze soep 1 pot aangelengde runderbouillon met vlees en een vleesbouillontablet.

Ossenstaartsoep met donker bier is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Mosselen met bier en room
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Witlofschuitjes met knapperige rijst-amandelballetjes
45 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept
The Elvis
Snack
Bekijk recept

Rode-wijnsoep met groenten en gehakt
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige ossenstaartsoep met paddenstoelen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Oosterse ossenstaartsoep
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Goedgevulde ossenstaartsoep
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept