Rodekool met rode ui, kappertjes en kersenbier

4
65 min
Tussengerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verhit de boter en fruit hierin de ui met de suiker circa 3 minuten. Voeg de kool toe en roerbak een paar minuten. Giet het bier er langzaam bij en breng aan de kook. Roer de kool goed door, voeg wat zout toe en stoof met het deksel op de pan op een lage stand in circa 50 minuten gaar. Breng de kool op smaak met zout en peper en schep over in een schaal. Schep de kappertjes, olijfolie en balsamicoazijn erdoor.
  • 2 Als je ze kunt vinden dan kun je voor dit recept in plaats van kappertjes ook de wat grotere kapperappeltjes gebruiken.

Rodekool met rode ui, kappertjes en kersenbier is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Eendenhaasjes met kersen-biersaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fazant in kersenbier met groenten
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vinaigrette van kersenbier
15 min
Bekijk recept
Kersenbavarois Met Kriekbiersaus
10-20 min - Nagerecht
Bekijk recept

Rodekoolstamppot met rundervinken
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige rodekool met lekkerbek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rodekool met rozijnen
10 min Bijgerecht
Bekijk recept