Hamlapjes met appel en ui

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verhit de boter en de olie. Bestrooi de hamlappen met zout en peper en bak ze aan beide kanten goudbruin. Voeg de uienringen en tijm toe en bak 2-3 minuten mee. Roer de bloem door het bakvet. Voeg het appelsap, de bouillon en mosterd toe en breng aan de kook. Stoof daarna circa 12 minuten zachtjes met het deksel op de pan. Leg de appelpartjes erbij, voeg eventueel een extra scheutje appelsap of bouillon toe en stoof nog circa 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Lekker met gekookte aardappels en rodekool.
  • 2 Neem schouderkarbonades in plaats van hamlappen. Vervang de tijm door blaadjes salie.

Hamlapjes met appel en ui is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Goedgevulde pizza met champignons en ui
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spannende spekpannenkoeken met ui
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Omelet met ui
40 min
Bekijk recept
Groene asperges met salsa van tomaat, ui en kappertjes
10 min Bijgerecht
Bekijk recept

Oosterse vleesspiesjes met rijstsalade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hamlapjes met mosterd en boerenkoolpesto van Judith Elders
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofde hamlapjes met sperziebonen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese roerbakrijst met sugarsnaps en knoflook
60 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept