Pittige boerenkool met oosterse karbonade

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Rasp 1 theelepel van de citroenschil en pers de vrucht uit. Meng citroenrasp en -sap met de knoflook, gember, rode peper, 4 eetlepels olie en de sojasaus. Bestrijk de karbonades met dit mengsel en laat circa 15 minuten intrekken. Kook de aardappels met de boerenkool in 15-20 minuten gaar. Verhit intussen 2 eetlepels olie en bak hierin de karbonades op middelhoge stand 5-7 minuten per kant. Voeg een klein scheutje water toe. Giet de aardappels en boerenkool af en maak er met de rest van de olie en sambal een stamppot van. Bestrooi de stamppot met de uitjes en serveer met de karbonades.
  • 2 Neem spitskool of savooiekool in plaats van boerenkool. Vervang de ribkarbonades door varkensfiletlapjes.

Pittige boerenkool met oosterse karbonade is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Puree, tuinbonen en karbonade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese kool met gember
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Karbonade met romige groente-kaaspasta
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde karbonade met bearnaisesaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Reepjes varkensvlees in pittige saus
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broodje hamburger met pittige aardbeiensalsa
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige truffels
1u10 min Nagerecht
Bekijk recept
Pittige gebakken garnalen
13 min Bijgerecht
Bekijk recept