1 Verhit de olie en fruit hierin de ui circa 5 minuten. Voeg de rozemarijn toe en fruit nog 1 minuut mee. Laat afkoelen. Houd 1 eetlepel van het losgeklopte ei apart. Kneed in een kom het gehakt, de rest van de eieren, crème fraîche en mosterd goed door elkaar en kneed de appelblokjes en het uienmengsel erdoor. Breng op smaak met zout en peper en zet in de koelkast tot later gebruik.
2 Verwarm de oven voor op 220°C. Bekleed de vorm met deeg. Druk de randen goed aan en snijd de bovenkant netjes bij. Verdeel de gehaktvulling over het deeg en druk goed aan zodat er geen luchtbellen ontstaan. Snijd brede repen van de overige plakjes deeg en maak hiermee een ruitpatroon over de taart. Druk de deegrepen goed aan de zijranden vast. Bestrijk met wat losgeklopt ei en bestrooi met een beetje rozemarijn. Bak de taart in het midden van de oven in circa 30 minuten gaar en goudbruin. Laat de taart even rusten voordat je hem aansnijdt.
Gehakt pie met rozemarijn en appel is een recept van PLUS