Tartelette met biet en zoete aardappel

4
50 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breng een pan met water en zout aan de kook. Snijd de aardappel en biet in zeer dunne plakken en blancheer ze apart van elkaar 1 minuut in het kokende water. Spoel ze af onder koud water en laat goed uitlekken. Verwarm de oven voor op 200°C. Bestuif de vorm met bloem en bekleed met het bladerdeeg. Leg de plakjes aardappel en biet om en om iets overlappend op het deeg. Bestrijk ze royaal met olijfolie en bestrooi met 1 theelepel (grof) zout, tijm en maanzaad. Bestrijk de deegrand met losgeklopt ei. Bak de taart circa 30 minuten laag in de oven.
  • 2 Leg de deegplakjes op elkaar en rol ze opnieuw uit tot een grote lap om de vorm makkelijker te kunnen bekleden. Gebruik eventueel gewone aardappels in plaats van zoete.

Tartelette met biet en zoete aardappel is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Tartelette met uien en entrecote
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Huzarenstukjes
1 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Aardbeientaartjes
185 min
Bekijk recept
Rode bessen mini taartje
Bekijk recept