1 Breng een pan met water en zout aan de kook. Snijd de aardappel en biet in zeer dunne plakken en blancheer ze apart van elkaar 1 minuut in het kokende water. Spoel ze af onder koud water en laat goed uitlekken. Verwarm de oven voor op 200°C. Bestuif de vorm met bloem en bekleed met het bladerdeeg. Leg de plakjes aardappel en biet om en om iets overlappend op het deeg. Bestrijk ze royaal met olijfolie en bestrooi met 1 theelepel (grof) zout, tijm en maanzaad. Bestrijk de deegrand met losgeklopt ei. Bak de taart circa 30 minuten laag in de oven.
2 Leg de deegplakjes op elkaar en rol ze opnieuw uit tot een grote lap om de vorm makkelijker te kunnen bekleden. Gebruik eventueel gewone aardappels in plaats van zoete.
Tartelette met biet en zoete aardappel is een recept van PLUS
Dit vind je misschien ook lekker
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree