Amandel-walnootrepen

12
30 min
Tussengerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel de noten over de bakplaat en rooster ze circa 15 minuten in het midden van de oven. Schep ze halverwege een keer om. Rasp de schil van de helft van de sinaasappel en pers de andere helft uit. Meng de noten met de vijgen en sinaasappelrasp. Bestrijk het bakpapier in de vorm dik met olie. Verwarm op een lage stand de basterdsuiker met de stroop en sinaasappelsap tot de suiker gesmolten is. Roer met een houten lepel, pas op voor hete spatten. Meng de boter erdoor tot een saus en roer dan het notenmengsel erdoor. Giet de massa in de vorm en spreid met een houten lepel of de achterkant van een natte lepel goed uit. Laat circa 15 minuten goed afkoelen en snijd met de achterkant van een mes lijnen voor de repen erin. Laat verder afkoelen. Breek de repen op de inkepingen en bewaar ze met bakpapier ertussen in een afgesloten trommel.
  • 2 Neem in plaats van basterdsuiker en schenkstroop rietsuiker en honing. De repen worden dan wel iets kleveriger. Ook lekker: repen met gemengde noten, 1 eetlepel zonnebloem- of pompoenpitten, 1 eetlepel sesamzaad, 250 gram dadels in stukjes en 50 gram geraspte kokos.

Amandel-walnootrepen is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker


Kool-noedelsalade met amandel en kip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroen-amandelcake
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Roomboter amandel-notenstol met beenham en kaas
10 min
Bekijk recept
Stoofperen in rodewijnsiroop met amandelijs
50 min Nagerecht
Bekijk recept